RULOURI ALUMINIU

Rulouri exterioare si optionale

Rulourile exterioare, fie ele aplicate sau suprapuse, cu lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica sunt un produs de varf in materie de protectie solara pentru locuinte cu caracteristici foarte bune de izolatie termica, fonica si antiefractie. Dupa cum se stie tamplaria in combinatie cu geamul termopan asigura o bariera termica ridicata a spatiilor construite fata de mediul exterior dar din cauza razelor de soare directe aceasta bariera devine ineficienta. Rulourile exterioare vin in ajutorul tamplariei creand impreuna o bariera termica si fonica foarte ridicata atat vara cat si iarna.

Societatea noastra confectioneaza rulouri din aluminiu cu lamele implute cu spuma poliuretanica care au dimensiuni de 39mm sau 45mm intr-o varietate mare coloristica si dimensionala in functie de fiecare proiect in parte.

 
Ca si sistem rulourile exterioare sunt compuse din ghidaje pe care culiseaza lamelele din aluminiu rulate pe un ax fixat intro-o cutie (caseta).

 

Avantajele rulourilor exterioare

» Protectie excelenta impotriva razelor solare;
» Protectie termica ridicata a spatiilor interioare, impedica incalzirea excesiva pe timp de vara si racirea iarna;
» Protectie impotriva fenomenelor neplacurte a le naturii (vant, ploaie, grindina viscol, ninsoare);
» Protectie fonica;
» Protectie antiefractie;
» Protectie impotriva privirilor indiscrete din exterior;
» Permite dozarea foarte fina a luminii din locuinte;
» Confort, actionari rulouri motorizate cu telecomanda;
» Integrarea discreta a plaselor antiinsecte in rulou;
» Design placut si modern.

 
Rulourile exterioare pot fi confectionate cu plasa tip rulou antiinsecte incorporata in caseta ruloului. In acest caz avem ghidajul ruloului cu doua canale, unul pentru lamele si altul pentru plasa.

 

Acţionarea rulourilor exterioare

Actionarea standard a rulourilor se face manual cu snur sau panglica, snurul sau panglica se strange intr-o caseta numita tabachera.

La cerere sau in functie de marimea ruloului se poate opta pentru alte tipuri de actionari:

1. Actionare manuala cu tabachera si manivela mica.

Se foloseste ca si in cazul de mai sus pentru rulourile de dimensiuni mai mari respectiv ce au covorul de lamele mai greu si nu permite actionarea directa cu mana.

2. Actionarea cu arc pretensionat.

Se foloseste pentru rulourile de dimensiuni mai mari, pentru spatii comerciale sau usi de acces, arcul montat in interiorul axului se tensioneaza preluand din greutatea ruloului facand posibile actionarea lui manuala din ambele parti a ruloului, din interior si exterior (actionarea cu snur si cea cu tabachera si manivela permite actionarea ruloului doar dintr-o singura parte). Pe ultima lamela este fixat un maner care faciliteza ridicarea ruloului.

3. Actionare electrica cu motor si intrerupator aplicat sau ingropat

4. Actionare electrica cu motor si telecomanda

Pentru mai multe rulouri se pot seta una sau mai multe telecomenzi cu unul sau mai multe canale in diferite configuratii.

 

Sisteme antiefractie pentru rulouri.

1. Zavor simplu

 
Zavor automat

 
3. Incuietoare cu cheie

Folosita in special pentru spatiile comerciale sau usile de acces, se fixeaza pe ultima lamella si are acelasi scop ca si zavorul de a bloca ruloul in pozitia “inchis” doar ca permite acest lucru din exterior.

In functie de configuratia tamplariei se pot confectiona doua sau mai multe rulouri in aceiasi caseta.

premium wordpress themes panouri radiante infrarosu